Ellis

Zelfexpressie door middel van muziek

Als kind werd ik al geboeid door taal en muziek, omdat mensen hiermee de mogelijkheid krijgen om zichzelf uit te drukken. 

Na een grondige basisopleiding bij Mevr. Olga Duin-Roeland, heb ik gestudeerd aan het Conservatorium Alkmaar. Mijn hoofdvak was piano. Ik heb dit gedaan bij Harry Vooren. Hij was degene die me zei dat ik mijn talent vooral moest inzetten om een brede doelgroep met muziek en kunst in aanraking te laten komen. Ik heb dit ook altijd als mijn roeping gevoeld.

Ik ben inmiddels al bijna 40 jaar werkzaam als muziekdocente in Hoorn en maak al meer dan 18 jaar geëngageerd muziektheater met kinderen en jongeren. In mijn werk ben ik geïnspireerd door de woorden van Schiller: “De mens is alleen maar mens waar hij speelt..”  Een muzikant en acteur is een speelman. Muziek, dans en drama stimuleren mensen tot spel. Spelen ontwikkelt inlevingsvermogen en uitdrukkingsvermogen. Zo word je al spelend wijzer.

In mijn werk probeer ik mijn betrokkenheid bij de mensen en de maatschappij tot uitdrukking te brengen.

Bij Kzing kan ik mijn eigen passies: schrijven, componeren, het onderwijs en betrokkenheid bij de maatschappij op speelse wijze combineren. Wat is er nou mooier dan mensen te zien groeien en steeds meer zichzelf te zien worden?

Ik vind authenticiteit van groot belang voor mensen. Wie moeten we zijn als we niet onszelf mogen zijn? Daarom probeer ik aansluiting te zoeken bij wat mensen zelf met muziek en theater willen doen. Mijn leerlingen weten zelf heel goed wat zij willen leren.

Lessen op maat

Ik heb gewerkt met mensen van alle leeftijden, met mensen met een beperking en als muziektherapeute met mensen in een verpleeghuis.

Het is van groot belang dat we mensen stimuleren om zich te presenteren op de manier waar ze gelukkig van worden, want het is een cliché, maar wel waar: the earth zonder art is eh…

Zelf heb ik inmiddels al weer 17 jaar vele jongeren de gelegenheid mogen bieden zichzelf positief op een podium te presenteren. Tegenwoordig doe ik dat vanuit Kzing, dat ik samen met mijn zoon Evan leid. In de privé muzieklessen komt u vooral mij tegen.

U kunt elders op de website lezen welk aanbod mijn bedrijf nog meer heeft, behalve privé muzieklessen.

Het mooiste beroep van de wereld

Ik voel me een gelukkig mens, omdat ik van mijn passies mijn werk heb kunnen maken. Graag wil ik dan ook iedereen bedanken die hieraan bijdraagt of heeft bijgedragen!  Ik kan me nog steeds geen mooier beroep voorstellen.

Met vriendelijke groet,

Ellis Castenmiller-Westheim


 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *