Leeftijd

Eigen compositie van een jonge leerling, met eigen tekeningen

Musiceren is niet aan leeftijd gebonden. Je hoeft ook niet uitzonderlijk slim, creatief of motorisch handig te zijn. Dat helpt, maar het is geen voorwaarde. Zin hebben om muziek te maken; dát is een voorwaarde! 

Natuurlijk kan een kindje al op heel jonge leeftijd aan de toetsen experimenteren. Daar leert een mens veel van! Zeker als dat samen met een van de ouders gebeurt. Maar het is de vraag of je voor een 7e verjaardag al met lessen moet beginnen. Wij vinden het slimmer als de ouders dan les komen nemen, om hun kindje te begeleiden bij het “spelen” met de piano. 

Misschien denkt u: “Maar ik weet zelf niets van muziek…”  Dat is helemaal niet erg. U kan vast wel zingen en uw kind zal graag met u meezingen. Door iets te doen, krijg je er plezier in en word je er beter in. Mocht u toch een beetje aarzelen, neem dan zelf les bij ons! 

Vanaf ongeveer 7 jaar kunnen kinderen zelf op les komen. Bij jonge kinderen ga je ook dan nog samen “spelen” aan de piano. Er ligt nog niet zoveel druk op het thuis oefenen. Vanaf ongeveer 8 jaar kunnen kinderen het aan dat er ook thuis inspanning van hen verlangd wordt. 

Er is geen leeftijdsgrens aan toetsen leren bespelen. Je kunt ook nog beginnen als je rond de 70  bent. En ook dan hebben we geen haast. 

Voor iedereen die lessen gaat volgen, is spelplezier het allerbelangrijkste. Misschien wilt u stap voor stap leren spelen, maar het kan ook zijn dat u zichzelf op simpele wijze wil begeleiden aan de piano. Houdt u meer van klassiek, pop, blues of jazz. Wil u misschien met wat meer soorten muziek in aanraking komen? Of wilt u misschien wat kinderliedjes leren spelen om met uw kindje of met uw klas te kunnen zingen?

Het is allemaal mogelijk. En ook voor solfègelessen of muziekgeschiedenis kun je bij ons terecht.