Lesvormen

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het volgen van privéles. Waar je voor kiest hangt af van verschillende zaken:

• je doelstelling
• het niveau waarop je speelt
• de tijd die je er voor vrij kunt maken
• de mogelijkheden in het rooster van de leerling
• de mogelijkheden in het rooster van de docent

Dit wordt in overleg afgesproken.Voor u met een contract gaat werken, mag u één gratis proefles proberen. Daarna mag u 3 lessen contant betalen. U kunt dan even kijken of dit is wat u zoekt. Daarna gaan wij samen een  contract aan. De opzegtermijn van de lessen is: de maand uit, plus de daaropvolgende maand. De vragen die je jezelf kunt stellen zijn:

  1. Wil ik wekelijks les, of af en toe een les van een knipkaart opnemen?
  2. Hoe lang wil ik les hebben?
  3. Wil ik individueel les krijgen, of in een koppel?

Wekelijks les

Reguliere wekelijkse lessen op een vast afgesproken tijdstip, bieden de beste mogelijkheid om geleidelijk aan steeds beter te gaan spelen. Dit is bovendien de goedkoopste optie.

Er worden 30 lessen in een schooljaar gegeven. De schoolvakanties zijn vrij. Daarnaast zijn er een paar tussenvakanties. De ervaring leert dat het stimulerend is als leerlingen ongeveer elke 4 weken een weekje vakantie hebben, om het geleerde te verwerken.

Meer zakelijke informatie over over wekelijkse lessen

Inschrijven

Knipkaart

In het algemeen is het verstandiger om iedere week les te hebben, omdat daardoor het studieproces beter verloopt. De les is vaak toch de stok achter de deur. Maar soms is dit voor leerlingen niet echt mogelijk. Dan is een knipkaart een goed alternatief.

• Het is een goede optie voor mensen die niet de tijd hebben om wekelijks lessen te volgen.
• Het is ook nuttig voor mensen die wisselende werktijden hebben.
• Een knipkaart kan ook handig zijn voor mensen die buiten het seizoen op vakantie gaan.
• Soms kiezen eindexamenleerlingen of studenten die alleen in de weekenden “thuis” zijn, voor deze optie
• Ook voor mensen die een korte periode intensief met een bepaald lesdoel bezig willen zijn, is dit een handige mogelijkheid.

Hoe werkt een knipkaart?

• Een knipkaart bestaat uit 5 lessen van 30 minuten, die in overleg opgenomen kunnen worden, ook met grotere tussenpauzes.
• De les kan tot 24 uur van te voren door de leerling of docent worden verplaatst. Er hoeft dan niet betaald te worden.
• De kaart wordt de eerste les vooruit betaald en blijft geldig.

Zakelijke informatie over knipkaarten

Inschrijven

Hoe lang wil ik les? 

mega Mindy

Individueel

De meest gekozen optie is een individuele les van 30 minuten. Dat betekent dat een leerling 30 minuten lang de volledige aandacht van de docent krijgt en voldoende input krijgt, om een week lang thuis aan de gang te gaan. In de les wordt aandacht besteed aan precies datgene wat deze leerling wil leren, in overleg met de docent. 

Soms willen mensen een andere lestijd dan 30 minuten. Heel jonge kinderen (5 of 6 jaar) kunnen soms genoeg hebben aan 20 minuten. Langer les krijgen (b.v. 45 minuten voor één persoon) kan nuttig zijn als je meer training in de les wil , of wanneer je meer oefenmateriaal voor de hele week nodig hebt, omdat je niet genoeg hebt aan de portie die behandeld wordt in één les.

Soms willen mensen niet alleen spelen, maar ook solfègeles, of dingen leren over muziekgeschiedenis. Dan neemt iemand wel eens 45 minuten individueel les. 

Tram en Van

Koppelles  

Soms wil iemand graag samen met iemand anders op les. Dat is natuurlijk mogelijk. Vaak gaat het om 45 minuten les. Dan wordt het lesgeld voor de genoten lestijd gedeeld door de beide deelnemers. Bij ziekte van de een krijgt de ander toch de volledige les. Er kan ook onderling geruild worden. Verder gelden de afspraken van de reguliere wekelijkse les.

Voor u met een contract gaat werken, mag u één gratis proefles proberen. Daarna mag u 3 betaalde lessen volgen, zonder opzegtermijn. U kunt dan even kijken of dit is wat u zoekt. Daarna gaan wij samen een  contract aan. De opzegtermijn van de lessen is: de maand uit, plus de daaropvolgende maand. 

Muziekles op maat 

Wanneer u eigenlijk behoefte heeft aan een lesvorm die hier niet op staat, of meer informatie zou willen ontvangen, stuur dan even een mailtje. We denken graag mee!

Stuur ons gerust een mail als u meer informatie wil.