Visie

Ellis Castenmiller en Evan Castenmiller zijn het gezicht van Kzing. U leest hier hun visie op het werkveld waar zij werkzaam zijn. In de privé muzieklessen zult u meestal Ellis tegenkomen.

U kunt Kzing vinden:

In de privé praktijk

In het theater

In theaterlessen

Op basisscholen

Online

Kzing in de lespraktijk

Kzing in wijkcentra

Leven is spelen!

 „Der Mensch spielt nur, wo er in voller Bedeutung des Worts Mensch ist, und er ist nur da ganz Mensch, wo er spielt.“

Wij sluiten ons aan bij deze woorden van Friedrich Schiller (1759 – 1805), want wij merken dagelijks wat een verrijking het is om als “spelend mens” door het leven te mogen gaan en welke mooie ontwikkelingen er zijn als mensen durven te “spelen.”

Nieuwsgierigheid, willen onderzoeken en fouten durven maken, horen daarbij. Het is ook niet voor niets dat we het piano “spelen” en keyboard “spelen”, noemen.

Kzing in het theater

Enthousiasme opwekken

De lessen en het materiaal van Kzing zijn dan ook bedoeld om mensen (en vooral kinderen en jongeren)  op speelse manieren enthousiast te maken voor muziek, taal en spel (drama), beweging (dans) en leerzame, maatschappij betrokken onderwerpen.

Onderzoekend leren

Je relatie tot de wereld leren kennen

Terwijl je speelt, onderzoekt, musiceert, creëert, beweegt, luistert, kijkt en kennis maakt met andere kunstuitingen, leer je jezelf en de wereld op een speelse manier kennen.

Je leert hoe je jezelf verhoudt tot de wereld en ontwikkelt een eigen smaak.

Maatschappijbetrokken. 

We zoeken bewust aansluiting bij wat er leeft in de wereld en bij de belangstellingwereld van de leerlingen. 

Als je op dit moment pianoles krijgt, krijg je meteen een abonnement op een deel van het lesmateriaal van Kzing dat te vinden is op Kzing.tv.

Hier wordt iedere week nieuwe content op geplaatst.

 

Het materiaal van Kzing gaat over eigentijdse thema’s. Ook in de muzieklessen zoeken we graag aansluiting bij de belevingswereld van de leerling. Als mensen dat fijn vinden, spelen we Kerstliedjes, of dat ene popliedje dat een hit is, etc. Als iemand een grote fan van een bepaalde artiest is, proberen we of de leerling daar iets van kan spelen, etc.

 

We sluiten aan bij wat er leeft

Iedereen hoort erbij!

Bij Kzing streven we naar inclusiviteit. Iedereen hoort er immers bij, ook als je een lichte beperking hebt, of moeite hebt met leren. Voor onze musicalgroepen hoef je niet te auditeren. Iedereen krijgt een rol. We werken heel bewust aan een gezellige sfeer.

Ook proberen we onze lessen goed toegankelijk te maken voor iedereen. We doen ons best de prijzen betaalbaar te houden en werken ook bewust op basisscholen en aan materiaal voor basisscholen, zodat alle kinderen kennis kunnen maken met ons aanbod.

Bij Kzing worden de sport- en cultuurstrippen van de Gemeente Hoorn als wettig betaalmiddel aanvaard. Wij werken wij samen met Stichting Leergeld.

Bij Kzing hoort iedereen erbij en helpen we elkaar. Kom gewoon een gratis les meedoen of zoek contact met ons, via de mail info@kzing.nl.

Maatwerk

Ellis en Evan vinden het altijd leuk om maatwerk te leveren en staan er open voor om samen met jullie te kijken of ze iets voor jullie kunnen betekenen. Dus heeft u een lied nodig voor een project, of wil u input van Ellis of Evan bij een project, neem dan gerust contact op.

Ellis en Evan hopen dat hun visie en werkwijze u aanspreekt.

Nogmaals: mail hen gerust! info@kzing.nl