Visie

Ellis Castenmiller en Evan Castenmiller zijn het gezicht van Kzing. De privé muzieklessen worden door Ellis gegeven. U kunt Kzing vinden:

• In de privé praktijk
• In het theater
• In theaterlessen
• Op basisscholen
• Online

 „Der Mensch spielt nur, wo er in voller Bedeutung des Worts Mensch ist, und er ist nur da ganz Mensch, wo er spielt.“

Friedrich Schiller (1759 – 1805),

Kzing in wijkcentra

Wij sluiten ons aan bij deze woorden want wij merken dagelijks wat een verrijking het is om als “spelend mens” door het leven te mogen gaan en welke mooie ontwikkelingen er zijn als mensen durven te “spelen.”

Nieuwsgierigheid, willen onderzoeken en fouten durven maken, horen daarbij. Het is ook niet voor niets dat we het piano “spelen” en keyboard “spelen”, noemen.

Zelf componeren en er een tekening bij maken… Zelf een liedje uitzoeken… Het hoort er natuurlijk bij! Luister maar eens wat Youri componeerde na een ruim jaar les. De tekeningen zijn ook van hem.

Kzing in het theater

Enthousiasme opwekken

Terwijl je speelt, onderzoekt, musiceert, creëert, beweegt, luistert, kijkt en kennis maakt met andere kunstuitingen, leer je jezelf en de wereld op een speelse manier kennen. Je leert hoe je jezelf verhoudt tot de wereld en ontwikkelt een eigen smaak.

Onderzoekend leren

De lessen en het materiaal van Kzing zijn dan ook bedoeld om mensen (en vooral kinderen en jongeren)  op speelse manieren enthousiast te maken voor muziek, taal en spel (drama), beweging (dans) en leerzame, maatschappij betrokken onderwerpen.

We zoeken bewust aansluiting bij wat er leeft in de wereld en bij de belangstellingwereld van de leerlingen. 

Je relatie tot de wereld leren kennen

Kzing op de basisschool

Ook in de muzieklessen zoeken we graag aansluiting bij de belevingswereld van de leerling. Als mensen dat fijn vinden, spelen we kerstliedjes, of dat ene popliedje dat een hit is, etc. Als iemand een grote fan van een bepaalde artiest is, proberen we of de leerling daar iets van kan spelen, etc.

Maatschappijbetrokken. 

Als je op dit moment pianoles krijgt, krijg je meteen een abonnement op een deel van het lesmateriaal van Kzing dat te vinden is op Kzing.tv. Hier wordt iedere week nieuwe content op geplaatst. Het materiaal van Kzing gaat over eigentijdse thema’s. 

Bij Kzing worden de sport- en cultuurstrippen van de Gemeente Hoorn als wettig betaalmiddel aanvaard en werken we samen met Stichting Leergeld .

Iedereen hoort erbij !

Bij Kzing streven we naar inclusiviteit. Iedereen hoort er immers bij, ook als je een lichte beperking hebt, of moeite hebt met leren. 

Ook proberen we onze lessen goed toegankelijk te maken voor iedereen. We doen ons best de prijzen betaalbaar te houden en werken ook bewust op basisscholen en aan materiaal voor basisscholen, zodat alle kinderen kennis kunnen maken met ons aanbod.

We hopen dat onze visie u aanspreekt. Mail ons gerust voor meer informatie.